Duck and Cover Forum Index

  Duck and Cover  •  FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in

 Support DAC!
 speech file - not a problem as such View next topic
View previous topic
Post new topicReply to topic
Author Message
bbill
SDF!
SDF!


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 24
Location: Kent, England

PostPosted: Mon Feb 24, 2003 9:05 pm Reply with quoteBack to top

i dont think it has any negative effect but i've made my speech file and saved it as normal, i can select the lines of speech and assign them to nodes and stuff its just when i open the drop down menu in the editor theres also about 60 million other things including what appear to be movie titles from the game

everything seems to work ok in game but i dont recall this hapening way back on my last map and i'm not sure what i've done this time

i hope someone can shed light on my incompetence

ta

sorry its not another entity question
View user's profileSend private messageMSN Messenger
requiem_for_a_starfury
Hero of the Wastes
Hero of the Wastes


Joined: 29 Oct 2002
Posts: 1820

PostPosted: Mon Feb 24, 2003 9:21 pm Reply with quoteBack to top

bbill wrote:
i dont think it has any negative effect but i've made my speech file and saved it as normal, i can select the lines of speech and assign them to nodes and stuff its just when i open the drop down menu in the editor theres also about 60 million other things including what appear to be movie titles from the game

everything seems to work ok in game but i dont recall this hapening way back on my last map and i'm not sure what i've done this time

i hope someone can shed light on my incompetence

ta

sorry its not another entity question
That many, really? : ) Don't worry I get the same, perhaps you didn't scroll down that far before.

What's really annoying is that they don't have a drop down list in the triggers if you want to play a movie, so you have to type in the titles.
View user's profileSend private messageSend e-mail
Jimmyjay86
Hero of the Glowing Lands
Hero of the Glowing Lands


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 2102
Location: Wisconsin

PostPosted: Mon Feb 24, 2003 9:23 pm Reply with quoteBack to top

I think it is a result of not using the path option when creating your map. If you start out making your map in another directory with all of your speech files, entities, and sprites separate there shouldn't be a problem like that.
View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
bbill
SDF!
SDF!


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 24
Location: Kent, England

PostPosted: Mon Feb 24, 2003 9:38 pm Reply with quoteBack to top

well maybe not quite 60 million......3 million tops :)

i think thats probably it jj86, last time roundi did all the path stuff i couldnt be bothered this time i just wanted to make a map!

thanks to you both :)
View user's profileSend private messageMSN Messenger
OnTheBounce
TANSTAAFL
TANSTAAFL


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 2257
Location: Grafenwoehr, Oberpfalz, Bayern, Deutschland

PostPosted: Mon Feb 24, 2003 11:41 pm Reply with quoteBack to top

What you're seeing is certain entries in the generic_mission.txt located in core/locale/game.

This is a very handy file, btw, since you can store all sorts of stuff there that will then be available in between maps. For instance, I found that Holodisk text can be listed there so that a player can read them on any map that he/she is on. You will have to access the information anew each time you're on a new map, but once you've accessed it, it will remain under the "Dialogue" tab in the PipBoy.

OTB
View user's profileSend private messageVisit poster's website
PaladinHeart
Strider
Strider


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 747

PostPosted: Tue Feb 25, 2003 3:54 am Reply with quoteBack to top

I was thinking of just putting what information is on the Holodisk in the Holodisk's description. But this might be a more interesting approach.. Hmm.. Guess it depends on how much trouble it is and if I ever have any problems with room in the items.txt file.
View user's profileSend private messageVisit poster's website
OnTheBounce
TANSTAAFL
TANSTAAFL


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 2257
Location: Grafenwoehr, Oberpfalz, Bayern, Deutschland

PostPosted: Tue Feb 25, 2003 5:05 am Reply with quoteBack to top

[TBC]-PaladinHeart wrote:
I was thinking of just putting what information is on the Holodisk in the Holodisk's description. But this might be a more interesting approach.. Hmm.. Guess it depends on how much trouble it is and if I ever have any problems with room in the items.txt file.


If you're going to simply place the info in the desc then you may as well use a Generic Item (w/the sprite of a Holodisk) rather than an actual Holodisk entity. The advantage of the latter is that you can assign a speech node in the "Text Tag" field. This will then allow you to have a name, desc, and the info on the disc. Very handy for those people like me who like to hand out background info with the "Verbose" setting in effect. ;)

OTB
View user's profileSend private messageVisit poster's website
PaladinHeart
Strider
Strider


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 747

PostPosted: Tue Feb 25, 2003 7:23 am Reply with quoteBack to top

I haven't played around with the Holodisks yet. I'll see what happens when I get to the point that its necessary. I'll probably want to use them to make certain areas a bit more interesting.
View user's profileSend private messageVisit poster's website
Display posts from previous:      
Post new topicReply to topic


Jump to:  



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group